Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Herkomst van het hout

Wat we oogsten planten we ook terug

Duurzaam bosbeheer is van nu en de toekomst. PEFC is het internationale keurmerken voor duurzaam bosbeheer, dat garandeert dat bossen ecologisch, sociaal en economisch verantwoord worden beheerd.

  • PEFC werkt bottom-up (eindgebruiker tot bos)

Het PEFC logo op een product verzekert de eindgebruiker en de consument dat het product uit duurzaam beheerd bos komt. Het logo mag op het gecertificeerde product staan, als minimaal 70% van het materiaal uit gecertificeerd bos komt.

Behalve de certificering van de bossen is er ook een certificering van de bedrijven in de handelsketen de Chain of Custody. Een Chain of Custody certificering garandeert de duurzame oorsprong van een houtproduct, omdat naast het bos van oorsprong ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument wordt gecontroleerd. Daardoor is gecertificeerd hout traceerbaar vanaf het bos tot in het eindproduct.

Om een Chain of Custody certificaat te behalen moet het bedrijf voldoen aan de Chain of Custody Standaad die uit 2 onderdelen bestaat:

  • Een systeem om gecertificeerd van niet-gecertificeerd materiaal te scheiden.
  • Enkele eisen binnen de organisatie, procedures en het voeren van een administratie.
  • Een erkend en onafhankelijk certificeringsbureau voert jaarlijks een audit uit om te controleren of het bedrijf nog steeds voldoet aan deze eisen.

Tomesen Braamt BV behoort tot het PEFC Chain of Custody groepscertificaat van Duracert
Met nummer: PEFC/30-32-721

Wanneer u kiest voor PEFC gecertificeerde producten, kiest u bewust voor duurzaam bosbeheer, een verantwoorde goede keuze!