Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Lak

Kiest u voor lak dan kiest u voor de meest gebruiksvriendelijke afwerking. Over lak bestaan veel vooroordelen uit het glimmende en vergelende tijdperk, maar de moderne lakken zijn mat en helder, meestal sneldrogend en stinken niet.

Uiterlijk
Verzegelt de houtporie volledig, geeft hierdoor standaard een matte glans. Hierbij worden op het hout meerdere lagen lak ter bescherming aangebracht, die daags daarna beloopbaar maar nog niet zwaar belastbaar zijn. Hiermee wordt een sterke slijtlaag verkregen. Hoofdzakelijk worden zijdematte lakken toegepast. Een gelakte vloer zal echter in de meeste gevallen enigszins glanzen, waardoor kleine beschadigingen of oneffenheden eerder zullen opvallen, vooral bij ‘strijklicht’. Deze kleine ongemakken worden echter meer dan goedgemaakt door het eenvoudige onderhoud van een gelakte vloer.

Woonsituatie
Minder geschikt voor een leven met grote honden (krassen). Vaak kiezen gezinnen lak gedurende de ‘kruipleeftijd’ van de kinderen, na een jaar of tien wordt na het schuren voor een olielaag gekozen.

Wel is het zo dat u naast het schoonhouden van de vloer met lak nauwelijk onderhoud heeft in tegenstelling tot een vloer afgewerkt met olie.