Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Meerlaags-/ lamelparket

Meerlaags-/lamelparket is een speciaal ontwikkelde vloer, geschikt voor de doe-het-zelver, verlijmd vast te leggen en zwevend (verhuisbaar) te leggen, van meestal 15 mm dik. Dit parket is (reeds in de fabriek) opgebouwd uit drie lagen; een toplaag van ongeveer 4 mm hardhout met daaronder een 2e en 3e laag of multiplex. Het totaal is een sandwichconstructie, de verschillende lagen zijn onder hoge druk onderling verlijmd en vervolgens rondom voorzien van messing en groef.

Dankzij deze constructie werkt lamelparket minder dan zwevend gelegd 20 mm massief parket. De toplaag bepaalt het aanzicht. Dit type parket is eenvoudig en snel te leggen op elke vlakke en droge ondervloer. Alles wat een beetje handige doe-het-zelver nodig heeft is een goede leginstructie, lijm, een zaag, wat afstandblokjes, een slagijzer en een hamer.

Meerlaagsparket is in de fabriek kant-en-klaar geschuurd, geolied of gelakt, en dus na het leggen klaar voor gebruik. Een geluiddempende onderlaag is noodzakelijk bij het zwevend leggen.
Speciaal voor appartementen is er dan ook een ondervloer die 10 dB geluidreducerend is. Omdat zwevend meerlaagsparket niet verlijmd of vernageld is aan de ondervloer kan het in het gebruik enigszins “veren”.

 

Kort samengevat

  • Makkelijk zelf te leggen
  • In de meeste gevallen verhuisbaar wanneer het zwevend gelegd wordt
  • Kan met goed isolerende tussenlaag in flats/ appartementen gelegd worden
  • Kant en klaar afgewerkt
  • In een dag te leggen (afhankelijk van het oppervlakte)
  • Geen stof van het schuren en lak of olielucht
  • Relatief goedkoop

N.B. Onderschat u niet de levensduur van parket met een toplaag van ‘slechts’ 3 à 4 mm. Bij normaal gebruik gaan deze ca. 30 jaar mee. Kwaliteit is niet afhankelijk van de dikte.