Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Onderhoud olie

De olievloer kan gestofzuigd worden en tevens met een stofdoek afgenomen worden. Wij adviseren dan ook om deze vloer zo min mogelijk met water te reinigen. Dit omdat elke keer wanneer u dit doet u een stukje bescherming wegwrijft van de vloer. Doet u dit regelmatig dan zal de vloer geen bescherming meer hebben tegen vocht en zal naar verloop van tijd geleefd en grauw ogen.

Denk ook vooral niet wanneer u een ruime tijd bent ‘vergeten’ de vloer te onderhouden om deze dan even lekker dik in de olie te zetten. Het gevolg is namelijk dat de vloer de olie niet op kan nemen en dus heel plakkerig en vlekkerig blijft.

Periodiek onderhoud olie

Een vloer in de olie dient het 1e jaar ca. 2 á 3 keer te worden nageolied. Nadat dit is gebeurd, nog ca. 1 per jaar. Dit komt omdat de porie verzadigd met olie en dan nauwelijks olie en vocht absorbeert.

Het is gewenst de vloer zo min mogelijk met water te reinigen. Acht u het wel nodig dan is aan te raden om hierna de vloer in de onderhoudsolie te zetten anders wordt de vloer schraal en minder bestand tegen vocht. U kunt de onderhoudsolie dun en gelijkmatig verdelen op de vloer en ongeveer een 3 uur laten drogen zodat de vloer weer overloopbaar is.

Wanneer u nu na loop van tijd de vloer meerdere malen onderhouden heeft en u hebt het idee dat met het onderhoud de vloer niet meer het gewenste resultaat bereikt wordt, dan kunt u met een cleaner de vloer reinigen. Het is hierbij wel van belang dat de vloer hierna weer in de onderhoudsolie gezet wordt.