Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Over Tomesen

Tomesen parket & design

Ruim 60 jaar kwaliteit en creativiteit
Tomesen Parket & Design bestond in 2020 zestig jaar! Ons familiebedrijf in Braamt staat voor creativiteit, flexibiliteit en hoogwaardige handgemaakte producten. Deze worden door ons eigen team parketleggers en meubelmakers al zes decennia lang met veel vakkennis en werkplezier in een woon- of werkomgeving geplaatst.

Creativiteit en flexibiliteit zijn mogelijk doordat het proces van het zagen van de stam tot het drogen van hout, sinds jaar en dag in onze eigen droogkamers geschiedt. Ook het verder verwerken tot parket – met behulp van geavanceerde schaaf- en freesmachines tot moderne laserapparatuur – vindt in onze eigen productieruimte plaats. Elke denkbare vorm is daarom mogelijk. Door het droogproces in eigen beheer te houden zijn bijvoorbeeld ook extreme breedtes van vloeren mogelijk, óók op vloerverwarming.

Tomesen Parket & Design heeft zich in ruim zestig jaar tijd tevens ontpopt tot een onmisbaar verlengstuk van elke architect die wil ‘spelen met hout’. Wij werken graag samen met vooraanstaande architecten uit binnen- en buitenland. Die vruchtbare samenwerking heeft geresulteerd in een ruim scala aan projecten waar Tomesen Parket & Design een exclusieve bijdrage aan heeft geleverd. Met behulp van onze vakkennis en gedegen werkervaring verenigen wij de schoonheid die architecten voor ogen staat met de kwaliteit die opdrachtgevers wensen.

Historie
In 1960 gingen de broers Ben en Frans Tomesen van start met de productie van parketvloeren. Na het overlijden van beide oprichters wordt het bedrijf in 1995 voortgezet door de zoon van Frans, de huidige directeur Wilbert Tomesen. Deze tweede generatie voegt met succes scheepsbetimmeringen en winkelinterieurs toe aan het houtassortiment. Met het huidige bedrijfsterrein van 15.000 m2 – waarvan de productieoppervlakte 4.500 m2 in beslag neemt en de uitgebreide toonzaal ruim 400 m² telt – is het Gelderse bedrijf uniek in zijn soort.

Graag komen wij met u in contact +31 (0)314-651473.