Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Traditioneel tapis parket

Tapis parket is massief parket zonder messing en groef. Het is al ruim 90 jaar op de markt. Dit parket bestaat uit twee lagen; een ca. 12 mm dikke tussenvloer of bij vloerverwarming 8 mm eiken mozaiëkparket en een massief houten bovenlaag van 6 tot 9 mm dik.

Eerst wordt de tussenvloer op de ondervloer gelijmd en/of gespijkerd. Daarna wordt het parket weer op de tussenvloer gelijmd en van bovendoor gespijkerd. De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta c.q. dit vloeibare hout wordt uitgestreken over de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Dan wordt de gehele vloer geschuurd en gepolijst en naar keuze afgewerkt.

Het resultaat is een schitterende strak afgewerkte parketvloer, die evenwel uitsluitend door een ervaren vakman (parketteur) gelegd kan worden. Tapis is zeer geschikt om in patroon te leggen. Het meest bekend zijn de visgraat en Hongaarse punt. Maar er zijn meer vormen denkbaar, zoals bijvoorbeeld het Versailles patroon.

In zijn algemeenheid kun je stellen dat bij het leggen van tapis het ambachtelijke aspect van parket het meest naar voren komt. Tapis kan zelfs in brede uitvoeringen geleverd worden.