Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Vlak en goed aangehecht

Elke parketvloer wordt een kopie van de onderliggende vloer. Om die reden dient u alle eventuele oneffenheden vooraf te (laten) verhelpen. Tegelijkertijd met het opmeten van het vochtgehalte kijkt de betere parketleverancier daarom ook of de ondervloer voldoende egaal is. Marges van 4 à 5 mm onder een rei van 200 cm zijn nog toelaatbaar. Is het meer, zorg er dan voor dat de vloer wordt geëgaliseerd. Bij parket dat vernageld wordt aangebracht op de ondervloer is het noodzakelijk dat deze ook spijkerbaar (min. 3 cm leidingvrij) is. 

Het kan voorkomen dat de zandcement afwerklaag niet overal voldoende vastzit aan de onderliggende betonvloer. Dit valt makkelijk te controleren door de vloer te ‘bekloppen’. Waar de vloer duidelijk hol klinkt is er sprake van onvoldoende aanhechting. Uw parketleverancier zal op een dergelijke ondervloer geen goede (vaste) vloer kunnen leggen. Daarom is het nodig niet hechtende, losliggende delen te verwijderen en de vloer te herstellen.

Controle vooraf van de ondervloer is daarom bij aanschaf van traditioneel parket zeer zinvol. Ook in bestaande woningen. Zelfs wanneer daarvoor vooraf de vloerbedekking verwijderd moet worden. Wanneer tekortkomingen van de ondervloer niet vroegtijdig onderkend worden, zal dat later problemen geven. En zijn eventuele problemen met de ondervloer op tijd gesignaleerd, dan is het altijd mogelijk voor een alternatief type parket te kiezen.

 N.B. Laat u door het voorafgaande niet afschrikken. In de praktijk blijkt e.e.a. nogal mee te vallen. Als lid van het C.B.W. menen wij deze zaken volledigheidshalve toch ter sprake te moeten brengen.