Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Zelf leggen of laten leggen

Per parkettype is al aangegeven wat de mogelijkheden zijn voor de doe-het-zelver. Sommige soorten zijn betrekkelijk eenvoudig te leggen (meerlaagsparket). In andere gevallen moet zelf leggen nadrukkelijk afgeraden worden. Wij sluiten hierbij niet uit dat u wellicht zeer handig bent en al vele klusjes naar tevredenheid hebt uitgevoerd.

Maar bij het leggen van parket is behalve technische handvaardigheid nog iets anders erg belangrijk, en dat is routine. Ongeveer vergelijkbaar met iemand die voor het eerst achter het stuur plaatsneemt t.o.v. een ander die al jarenlang rijdt. Beiden weten waarschijnlijk precies hoe het moet, maar toch… En het zou toch heel jammer zijn wanneer de vloer straks, ondanks uw inspanning, er niet optimaal bij ligt.

Neem daarom geen risico wanneer u een vloer uitkiest, die niet geschikt is om zelf te leggen. Neem uw tijd om alles grondig voor te bereiden en vraag advies in geval van twijfel. Realiseert u zich overigens wel dat u nooit garantie op het leggen krijgt, wanneer u zelf legt.

Er zijn een aantal richtlijnen te geven voor het goed leggen van parket. Het belang van een vlakke en droge ondergrond willen wij nogmaals benadrukken, evenals voldoende expansieruimte langs de wanden. Het zijn absolute basisvoorwaarden om tot een blijvend goed resultaat te komen.

En dat is toch uiteindelijk de bedoeling.