Sluiten
Smartphone icoon +31 (0)314 651473 Vergrootglas icoon Sluiten icoon Hart icoon

Hout in soorten

Van de vele houtsoorten, die op onze planeet groeien (meer dan 10.000!) worden in Nederland ca. 150 – 200 soorten verwerkt c.q. toegepast voor de meeste uiteenlopende doeleinden. Voor het gebruik van parket zijn in de loop der tijd hiervan zo’n 30 á 40 houtsoorten geschikt gebleken. Toch nog een respectabel aantal houtsoorten waaruit gekozen kan worden. Temeer wanneer u bedenkt dat binnen één bepaalde houtsoort weer onderscheid gemaakt kan worden tussen sorteringen, zaagwijze, opbouw, afwerking enz. Dat maakt dat u uit legio mogelijkheden kunt kiezen.

U zult op de website lezen over diverse parketvariaties, de hardheid, de afwerking, het gebruiksgemak enz. enz. Allemaal gegevens die in meer of mindere mate van belang zijn bij het maken van uw keuze.

Maar vergeet bij dat alles niet dat één van de belangrijkste argumenten altijd opgaat: parket is mooi, buitengewoon mooi. De kleur, de uitvoering en de stijl moeten bij u en uw inrichting passen. Durf daarom te kiezen voor moois. Dan zult u ervaren dat het natuurproduct hout in combinatie met de hedendaagse verwerkingstechnieken, u een parketvloer zal verschaffen die perfect voldoet aan uw woonwensen.